7 Kolay Adımda Twitter Hesabınız Kalıcı Olarak Nasıl Silinir

Muhtemelen Twitter’ı ünlüleri, politikacıları ve hatta arkadaşlarınızı takip etmek için kullanıyorsunuzdur. Twitter’ın yüz milyonlarca kullanıcısı bulunmaktadır ve kısa bilgiler paylaşmak veya fikirlerinizi duyurmak için harika bir platformdur.

Bununla birlikte, Twitter’da kolay bir şekilde bilgi paylaşmanın bir bedeli olabilir.

Düşündüğünüzden daha fazla paylaşmaya karar verebilirsiniz, bu da sizi işte veya okulda sıkıntıya sokabilir.

Ancak, Twitter hesabınızı kalıcı olarak silmek için düşünülmesi gereken tek sebep çok fazla paylaşım yapmak değildir.

Bir hesap oluşturmak için çok az kişisel bilgi gereklidir. Aslında, Twitter gerçek adınızı gerektirmeyen birkaç platformdan biridir.

Sadece bir isim ve parola ve hesabınızı doğrulamak için kullanılabilecek bir e-posta adresine ihtiyacınız olacaktır.

Sonuç olarak, kullanıcılar, bir Twitter hesabına sahip olmak ve kullanmak konusunda gizlilik etkilerini nadiren göz önünde bulundururlar. Bununla birlikte, Gizlilik Politikası‘nın ayrıntılarına hızlı bir şekilde göz atmanız servis hakkında biraz farklı hissetmenize neden olabilir.

Diyelim ki artık Twitter’ı kullanmak istemediğinize veya gönderdiğiniz o utanç verici Tweet’in yayılmasını gerçekten durdurmanız gerektiğine karar verdiniz.

İyi haber, hesabınızı kalıcı olarak silmek tamamen mümkündür. Ve bunu yapmak nispeten basittir!

Adım 1 – Twitter’da oturum açın

Twitter hesabınızda oturum açın. Uygulama, devre dışı bırakma bağlantısını içermediğinden, bunun Twitter uygulaması yerine site üzerinden yapılması gereklidir.

Adım 2 – Ayarlar ve Gizlilik bölümüne gidin

Profilinizi tıklayın ve ayarlar ve gizlilik seçeneğini seçin.

Adım 3- Hesabımı Kapat’ı tıklayın

Sayfanın altına gidin ve ‘Hesabımı devre dışı bırak’ bağlantısını tıklayın.

Adım 4 – Kararınızı Onaylayın

Bu noktada, bir onay sayfasına yönlendirilirsiniz. Hesabınızı kaldırmaya devam etmek istediğinizden eminseniz, mesajın altındaki büyük mavi Devre Dışı Bırak düğmesine tıklayın.

Adım 5 – Şifrenizi girin

Şimdi, hesabınızı gerçekten silmek istediğinizi ikinci defa kontrol eden bir sayfaya yönlendirildiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek istediğinizi onaylamak için şifrenizi girin ve Devre Dışı Bırak düğmesini tıklayın.

Adım 6 – Uygulamayı kaldırın

Telefonunuzda, tabletinizde veya başka bir cihazda Twitter uygulamasına sahipseniz, uygulamayı kaldırın.

Hesabınızı uygulamadan devre dışı bırakamazsınız, hesapları devre dışı bırakmayı seçtikten sonraki ilk 30 gün içinde yanlışlıkla uygulamaya tıklamak devre dışı bırakma işlemi tersine çevrilir. Dolayısıyla, en iyi yöntem uygulamanın kendisini kaldırmaktır.

Adım 7 – 30 gün boyunca hesabınıza giriş yapmayın

Nerdeyse bitti, ancak 30 günlük bir devre dışı bırakma süresinin bulunduğunu bir kez daha not etmek çok önemlidir.

Bu süre zarfında hesabınıza veya Twitter’a entegre olan herhangi bir uygulamaya veya servise giriş yaparsanız, Twitter hesabınızın artık devre dışı bırakılmadığını göreceksiniz. İşlemi tekrar gerçekleştirmeniz gerekecektir.

Bunu önlemenin en iyi yolu, tüm uygulamalarınızı ve hizmetlerinizi gözden geçirmek ve onları Twitter hesabınızdan ayırmaktır. Evet, bu biraz zaman alıyor, ancak gizliliğinizi korumak için devre dışı bırakma işleminin kalıcı olmasını sağlamanız gerekiyor.

Bu 7 basamağı tamamladıktan ve 30 gün boyunca giriş yapmadıktan sonra, hesabınız sonsuza kadar gidecektir.

Bu, tüm kişilerinizi ve gönderdiğiniz veya aldığınız tüm doğrudan iletileri içerir.

Bununla birlikte, diğer birçok serviste olduğu gibi, Doğrudan Mesajlaşma yoluyla başka sayfalarda veya diğer kişilerle paylaşılan herhangi bir bilgi alıcı tarafında hala mevcuttur.

Bunu unutmamak gerekir, çünkü utanç verici bir konuşmanın tüm izlerini silmek isterseniz, diğer kişi bilgileri silmeye ya da hesabını deaktive etmeye hevesli olmadığı sürece bu mümkün olmayabilir.

Ayrıca, Facebook hesabınızı silme konusuyla ilgileniyorsanız, buraya tıklayın.

Sizin için faydalı oldu mu? Paylaşın!
Share on Facebook
0
Tweet this
0
Share if you think Google does not know enough about you
0